Dinamo má prvý postupový mečbal, so Slovanom sa nehralo a vedie 3:0

25.02.2013 Celý región

Bratislava 24. februára (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava neuspeli ani v treťom zápase štvrťfinále play off Západnej konferencie KHL, keď v nedeľu v domácej Slovnaft Aréne podľahli obhajcovi Gagarinovho pohára Dinamu Moskva 2:4. V sérii tak prehrávajú už 0:3.

Domáci viedli po góloch Bližňáka a Kytnára z tretích minút prvej a druhej tretiny už 2:0, no skúsenejší hostia dokázali v priebehu štvrťhodiny v druhom dejstve otočiť na 4:2 vo svoj prospech a vedenie už z rúk nepustili.

Štvrtý zápas série je na programe v pondelok o 19.00 h opäť na ľade Slovana.

3. zápas štvrťfinále play off Západnej konferencie:

Slovan Bratislava - Dinamo Moskva 2:4 (1:0, 1:4, 0:0)
Góly: 3. Bližňák (Miklík, Sersen), 23. Kytnár (Hudáček, Mojžíš) - 24. Sopin (Soin), 26. Kvapil (Sopin, Jeriomenko), 36. Graňák (Kokarev, Petružálek).
Rozhodcovia: Sergejev, Ravodin (obaja Rus.) - Balodis (Lot.), Deďuľa (Bielorus.),
vylúčení: 6:4,
presilovky: 1:1,
oslabenia: 0:0.
Stav série: 0:3.

Slovan Bratislava: Konrád - Sersen, Sigalet, Mojžíš, Švarný, Štajnoch, Mihálik - Miklík, Bližňák, Vondrka - Kukumberg, J. Mikúš, Bartovič - Svatoš, Kytnár, Hudáček - Daňo, Ölvecký, T. Mikúš - Šťastný, Preisinger

Dinamo Moskva: Jeriomenko - Graňák, Novák, Jalasvaara, Solovjov, Gorochov, Mironov, Barancev - Babenko, Soin, Koňkov - Petružálek, Cvetkov, Kokarev - Sopin, Gorovikov, Kasjančuk - Kvapil, Pestunov, Mosaľov - Lukin

Priebeh zápasu

Domácim vyšiel vstup do zápasu na výbornú a už v 3. minúte viedli 1:0. Ďakovať za to mohli hosťujúcim hráčom, ktorí zle striedali a pre príliš veľa hráčov na ľade hrali v oslabení. Presilovku využil Bližňák. V piatej minúte išli na trestnú za sekanie Mihálik aj Petružálek a mužstvá si vyskúšali hru štyroch na štyroch, čo viac sedelo hosťom. Tí si v ďalšom priebehu vypracovali niekoľko nádejných akcií, no vyrovnanie neprišlo. Najbližšie k nemu mali v 13. minúte, keď sa puk po nevýraznej strele tesne vedľa odrazil od mantinelu do Konráda, od neho späť do žŕdky a smeroval do siete. Gól z toho však nebol, na čiare zachránili pohotoví Švarný so Sersenom.

"Belasí" mali výborný vstup aj do druhého dejstva, keď sa už po troch minútach presadil Kytnár, ktorému prihrával Hudáček - 2:0. Zabudli však na zadné vrátka a netrvalo ani minútu a hostia strelili kontaktný gól. Sopin vystrelil z pravého kruhu, Konrád vyrazil puk presne na jeho hokejku a druhý pokus ruskému útočníkovi už vyšiel - 2:1. V 26. minúte bolo už vyrovnané, keď Dinamo využilo presilovku zásluhou Kvapila, ktorý vystrelil spoza brániaceho hráča. Hostia mohli ísť prvýkrát do vedenia v 30. minúte paradoxne vo vlastnom oslabení. Domácim ušiel rýchly Soin, no jeho samostatný nájazd zlikvidoval Konrád. Potom už slovanisti roztočili pred Jerjomenkom kolotoč, ale ruský gólman aj so šťastím odolal. Vzápätí sa pri dvoch tutovkách Moskovčanov predviedol výborne aj Konrád. Aj v ďalších minútach sa hral veľmi ofenzívny hokej s množstvom šancí na oboch stranách, no do konca tretiny sa presadili už len hostia. V 36. minúte ich poslal do vedenia Dominik Graňák, ktorý zužitkoval výbornú prihrávku spoza bránky od Kokareva a v 39. upravil na 4:2 Petružálek.

V tretej tretine sa hralo zo strany na stranu, Slovan sa snažil vyrovnať, no proti dobre organizovanej defenzíve hostí toho veľa nevymyslel. Jeho hráčom chýbali sily a ofenzíve myšlienka a moment prekvapenia. Naopak, Dinamo hralo v pohode, sústredilo sa na obranu a vyrážalo do rýchlych protiútokov. Slovan to v závere skúsil aj bez brankára, ale gól už nepadol.

Hlasy po zápase:

Rostislav Čada, tréner Slovana: "Zápas sme začali veľmi dobre, ako sa od nás očakávalo. Boli sme aktívnejší a strelili sme gól z presilovky. Osudným sa nám stal záver druhej tretiny, keď sme dostali dva góly. Tú tretinu sme nedokázali dohrať trpezlivo a bez ďalších gólov. Skúsené Dinamo si v záverečnej tretine dokázalo dobrou obrannou hrou udržať náskok."

Branislav Konrád, brankár Slovana: "Dnes nám to nevyšlo, no musíme veriť, iné nám neostáva. Zajtra sa musíme pokúsiť vyhrať."

Milan Kytnár: "Rozhodla druhá tretina. Mali sme tam menší výpadok a prestali sme hrať. V tretej tretine sme sa do toho snažili dostať späť. Mali sme tam nejaké šance, no bohužiaľ sme ich nevyužili a súper si už udržal náskok."

Milan Bartovič, útočník Slovana: "Za stavu 2:0 sme úplne prestali hrať. Taký stav by sme mali udržať, prípadne ešte pridať nejaký gólik, namiesto toho ho dali oni a duel otočili. Tam sa celý zápas zlomil. Stále sa však hrá o veľa, musíme im to v pondelok ešte znepríjemniť. Treba sa pokúsiť vyhrať a vrátiť sériu do Moskvy. Verím, že na to ešte máme sily."

Olegs Znaroks, tréner Dinama: "Vedeli sme, že to bude ťažký zápas. Všetci fanúšikovia boli na strane Slovana, ale naši chlapci to dnes zvládli. Na začiatku zápasu sa nám veľmi nedarilo, ale potom sme to otočili."

Nedarilo sa ani hokejistom Levu Praha. Doma prehrali s CSKA 1:3

Hokejisti Atlantu Mytišči zvíťazili v treťom zápase 1. kola play off Západnej konferencie KHL nad SKA Petrohrad 3:1 a znížili stav série na 1:2. Lev Praha prehral s CSKA Moskva v bránke so slovenským reprezentantom Rastislavom Staňom 1:3 a v sérii prehráva už 0:3.

sumáre:

Západná konferencia:

Atlant Mytišči - SKA Petrohrad 3:1 (0:1, 3:0, 0:0)
Góly: 24. Jašin, 26. Engqvist, 37. Gluchov - 3. Kučerjavenko
/stav série: 1:2/

Severstaľ Čerepovec - Lokomotiv Jaroslavľ 3:2 (0:1, 1:1, 2:0)
Góly: 25. Anisin, 52. Jegoršev, 60. Alexejev - 11. Kronwall, 33. Plotnikov
/stav série: 2:1/

Lev Praha - CSKA Moskva 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
Góly: 21. Novotný - 29. Ožiganov, 29. Davis, 53. Prochorkin
/Staňa odchytal za hostí celý zápas/
 

Vyberte región